Jachtwerf Joppe

Wie wij zijn

Nadat de gebroeders Van Gent in 1981 de Amsterdamse rondvaartrederij Noord Zuid hadden overgenomen, kwamen ze tot de ontdekking dat er weinig tot geen scheepwerven bestonden die reparaties en nieuwbouw konden doen die aan de kwaliteitseisen van de broers voldeden. Dat was ook niet zo verwonderlijk; de hele familie was afkomstig uit de binnenvaart dus scheepsbouw had geen geheimen voor ze en ze besloten dan zelf maar een scheepswerf te kopen. Zo geschiedde en in 1983 werd Jachtwerf ’t Joppe overgenomen.

Sinds die tijd wordt met een vast team aan diverse boten en schepen gewerkt. En omdat ook een deel van dat team uit de binnenvaart komt, weten we als geen ander welke kwaliteitseisen botenbezitters aan de werkzaamheden stellen.

Met name op het gebied van elektrisch varen gaan de ontwikkelingen in de afgelopen jaren razendsnel en wij van ’t Joppe volgen die ontwikkelingen op de voet. Al in 1994 kreeg Jachtwerf ’t Joppe het onderhoud van de elektrische verhuurvloot van sloepen voor Amsterdam onder zich. In 2007 bouwde Jachtwerf ’t Joppe voor Blue Boat Company de eerste volledige elektrische rondvaartboot van het Amsterdamse type.

Want ook dat is Jachtwerf ’t Joppe: niet alleen jarenlange ervaring in het leveren van ouderwets vakmanschap maar eveneens volledig bekend met de modernste technieken.

Heeft u een project dat u wilt bespreken?

Neem dan contact met ons op!